Tuesday, 16 October 2012

TuduNg VietNam


Assalamualaikum..

Petang Smalam, lepas syafiq balik keje kami pun bergegas ke KLIA, amik mama n along. dorang baru balik dari vietnam.. mama g amik pakej from poto agency kat diplomatik ni. memang mama excited nak pegi sane, tu yang beria cari member nak g. bile dier tengok bos kat ofis dier isi borang keluar negara, terus dier tanye pegi ngan sape sume. pastu mama ajak papa, memang bertuah la papa nak g kan.. last-last mama pujuk along teman. 

dorang pergi hari jumaat lepas, pakej amik rm1,499.. ok la kan... tringin jugak aku nak g, insyaAllah tahun depan kalau d rezeki lebih, kesihatan ok, nak jugak pegi melancong ni. hehe.. smalam dorang sampai dalam kul 6.20..tunggu dorang amik beg sume dalam kul 7 gak la..

sampai umah mama, smayang.. n terus memunggah barang-barang. fine! aku jeles ok tengok dorang shopping. hurmm.. best sebab banyak baju cantik-canttik n harga pun jauh lebih murah dr sini. aku just pesan tudung kat mama, sebab tudung kat sane jauh lebih murah. kalau kat sini harga dalam RM89, rm90.. 2x ganda harga dier. huh, sape xnak kan. rugi plak rase xpesan banyak-banyak kat mama. huhu..

mama beli kan kain pasang kat aku, nak beli baju siap mama kate xbrani, sbb takut badan aku xkembali mantain after deliver nnti..ok fine ma..sedih  :-(  huhu..kat syafiq mama beli tshirt, n kain pasang utk my MIL. harga kain dier pun boleh buat aku rase nak borong banyak-banyak.. huhu.. xpla lain kali la.. mencari gak aku sape lagi nak g vietnam pasni, boleh aku kirim..hahah.. tapi kat sane mama kate dier pakai matang wang dorang, US dollar n duit kite pun dier pkai. so kene pndai la psl matawang ni, coz sometimes gune duit kite lagi untung, sometimes duit dorang lagi untung. n along kate ade antara dorang yang pandai cakap kite, so lagi memudahkan aktiviti tawar menawar.

mama beli tudung yang aku pesan tu xdela banyak, dalam 10 helai. aku pesan 5, atih pesan 1, pastu mama saje beli lebih skit. tapi wane yang xbrape ok.. so pagi ni aku bawak g ofis, ade 3 helai je pun.. Alhamdulillah terjual jugak ketiga-tiga helai tu. klu terjual baru rase syok meniaga ni, klu xlaku rase giveup nak jual.. minat jugak nak menjual tapi xreti nak menarik perhatian orang, ni pun kak aisyah yang tolong. dier memang pandai mempromosi ni.. hehe.. dlu mase jual kuih ibu pun dier yang tolong..hehe..

dalam excited-excited tengok tudung tu, sampai terlupe aku nak amik pic. ni pun aku amik pic tudung yang kak asiyah amik.. hehe.. overrr kan..

  shawl ni, bentuk halfmoon.. yang tengah femesss skang ni.. huhu..




3 comments:

sweetlavender86 said...

peanut murah kee halfmoon kt sane?sini smpai 90 hargee.mahal.pikir doploh kali nk beli tudung sje.lgi mahal dri baju.huhu.tap cntiks2

~ PeaNut ~ said...

memang zura, murah gile..ade 2,3x ganda murah dari sini tau. kain2 pun murah.. kalau betul2 nak shoppping baik pegi sane, borong banyak2. puas hati. xtau la knp kt sini mahal sampai xlogik rase, tapi xtau la kan klu dorang memang jahit sendiri..

rinoa said...

Salam..Jemput vuew koleksi tudung,shawls di http://rinoalytionista.blogspot.com/
di sni ade gk shawls HALF MOON PLAIN pd harga serendah <RM40.Jgn lupe follow!TQ