Monday, 26 November 2012

My Lil Bro


last week family aku balik kedah, sebab nak hntar afan pegi Uitm. dier dpt kat sungai petani. so secara automatiknye dier menolak untuk masuk ke poly kulim. mmg dier suke la kan, sebab poly kan macam sekolah skit.. aku panggil dier debab, kadang2 mok..hehe..ikut suke aku jer..mmg dari kecik aku panggil dier cmtu.. kekal plak smpai skang ;-)

so mase aku kat pureen warehouse tu, along whatsapp bagitau mama nangis mase hantar afan. ofcourse la kan, sebab afan mane penah jauh ngan family. walaupun mama slalu bebel kat dier, tapi segala brg2 dier mama yang sediakan, sumenye mama yang ingatkat. so mestila terasa kan afan xder kat umah nanti. 

bukan mama j yang risaukan dier, aku, along pun risaukan.. macam2 pikirkan dier. boleh ke dier survive kat sane, boleh ke dier jage diri kat sane, nanti macam mane lah dier nak basuh baju, nak iron baju sume, nak bangun pagi..huh... memang macam klaka kan, tapi memang tu la yang slalu mama ingatkan dier.. iron baju sekolah pun dah dekat sejam lebih, sambil membebel2.. basuh baju kat umah pun, yang dier tau gune mesin ni, utk spin jer.. klaka plak bile ingat.. mase mama, papa, along dah balik dari hantar dier, afan bbm along tanye mane dier nye charger, dier nye berus gigi la.. sebab bukan dier yang kemas brg2 dier, mama papa n along yang kemaskan, harusla dier xtau mane letak barang-barang tu kan.. boleh x dumbell dier pun dier angkut bwk skali..afan..afan.. rindu plak bile ingat kat dier, skang kalau lepak umah dier xder, sunyi jugak..huhu

Asal along bbm ngan dier, xabis2 dier kate bosan.. dier pun macam aku skit, jenis xramah mase mule2. tp dier lagi teruk kot. haha.. tu aku pesan kat dier, rajin2 kan mulut tegur orang mule2 ni, sementara nak cari kawan. Afan anak bongsu, jarak ngan kitorang pun boleh tahan jauh la, so sampai skang terasa dier still lagi budak sekolah. walaupun hakikatnya dier dah 18 tahun..harap-harap dier boleh n pandai bawak diri kat sane..

*Angah doakan afan pandai bawak diri kat sane, n angah doakan semoga afan berjaya dalam pelajaran afan.k* 

OMG..tibe2 rase nak nangis.. ;-( angah dah start rindu afanla..huh


 ni aku curi-curi snap mase dier nga study nak spm ritu..hihi

 time ni raye cine 2 tahun lepas, holiday ngan fmly..

 afan memang kaki melaram skit, huh.. kalah aku tau..

 ni mase kat pangkor ritu..

 



Pureen Warehouse Sales


Assalamualaikum..

Good Morning.. memang kalau hari isnin mesti mood macam blur2 je..huhu.. ok nak crite psl wekend ritu, pureen ader buat warehouse sales dekat PJ, konon nak pegi pagi-pagi la kan, tapi mcm biase syg tdo..hahah.. start kul 10am-6pm.. kul 11 kami pun sampai, jem jangan kate lah..rase macam awal dah tu kan, tapi ramai dier macam ape jer.. serius weh, kalau ikutkan hati memang malas nak g, tapi  excited nak beli barang baby memang lain sangat.. ;-)

sampai-sampai je orang yang bratur kat cashier punyelah panjang gile, means dorang dtg mase blum bukak lagi kot..huhu.. so aku n chapik pun bersesak-sesak gak la mencari barang, sepanjang tu memang tangan aku kat perut jela, sebab dah xder jarak antara manusia lain, dah berlaga-laga perut ni ha, tapi mengenangkan dalam perut, ibu gagah kan jugak..bygkan dah 8bln 2 minggu, masih bersesak lagi. haruslah kan xnak lepaskan peluang. bulan 7 ke 8 ritu dier ade buat warehouse sales ni jgk, tapi xdpt nak g sebab chapik kene balik kedah, xingat sebab ape. 


mule-mule kami mencari barang-barang macam sabun, tissue wipe, barang yg aku senaraikan pun xsemua dapat cari sebab manusia terlalu ramai. n last station kami ke tempat baju-baju baby. tu lah yang utama sebenarnye, tapi sebab xpenah pegi. jadi kami agak terlambat skit. baju banyak yang dah abis. mule-mule kami pelik kenapa lah dorang siap berkampung kat tepi-tepi tu sambil memilih-milih baju. rupanya dorang dah amik baju siap-siap kat raga tu, n letak dalam plastik besar. pastu dorang berkampung kat tepi-tepi baru pilih mane yang dorang nak. huishhh sampai macam tu skali..aku pun xterkecuali la kan, turut join berkampung..hahaha.. tapi sayangnya xbanyak dah baju yang kami dpt.. sedih gile..

last-last chapik bratur nak bayar, aku tunggu kat luar je. xlarat rasenye.. kami abis dekat 2rat lebih jugak.. sronok-sronok jugak, tapi macam xpuas..sebab dalam senarai macam ader lagi yang nak beli, tp xdpt. aku ajak chapik pegi ari ahad, sebab dier buat 2 hari. chapik malas, sbb ahad dier nak keje. dier kate nnti jela dier beli kat manjaku jer.. huhu.. frust sebab xbanyak baju yang dpt beli, sebab dalam kepala aku memang nak borong baju...huhu.. xpela maybe nx time jer..


oleh sebab mcm frust skit, amik gambar pun cam xsempat..huhu..



 

Monday, 5 November 2012

My Friend's WeddiNg

Assalamualaikum..

Ari Jumaat lepas wedding wani, member sekolah Putrajaya.. dier buat ari jumaat malam. act, yg aku risaukan xleh sampai awal, yelah skang kan musim hujan, chapik plak waktu balik keje xtentu. kadang cepat kadang lambat. 

tapi ari tu dier sampai umah dalam kul 6.40, sampai-sampai umah je dier baring-baring dulu, sebab pening. huh sian dier... n wekend tu my SIL datang rumah. nak ajak g kenduri wani malam tu, tapi dier nak rest je. sian jugak tinggal dier sorang-sorang kat umah. so aku janji pegi skali ngan hani & apek n epah. tapi terpisah kat tengah jalan, so kitorang sampai dulu. kina dah sampai dulu, n dier tunggu kitorang. mase nak masuk dewan tu, wani nga start nak berarak masuk.

masuk je dewan, tengok pelamin dier sweet sangat, n malam tu wani nampak gojess gile.. memang sweet la warne-warne yang dier pakai untuk wedding tu. sayangnye aku xsempat nak amik gambar, just menumpang camera n hp canggih dorang untuk bergambar.. huhu... dalam kul 10 lebih aku pun bergerak balik, xsedap plak tinggal my SIL kat umah sorang-sorang, tambah plak sian kat chapik mesti penat balik keje. 

esoknye, pagi-pagi dalam kul 8.30 kami bergerak ke ERL, skali ngan cikyah. sebab pakteh&makteh balik haji hari tu. xsampai brape minit kitorang sampai, dorang pun kuar. so tunggu anak-anak pakteh&makteh sampai, barula kami pun bergerak balik. act haritu kenduri pijat, pijat ni member mase sekolah teknik dulu. jadi aku siap-siap terus, xpayah nak balik-balik umah dah. tapi terasa awal sangat plak nak g kenduri dier, baru kul 11 time tu. so kami decide nak ke alamanda jalan-jalan n makan-makan. dalam kul 1 lebih bergerak terus ke UPM, pijat wat kenduri kat sane. kat sane jmpe ietod, iejang, ain, kecik n jolai. cantik sangat pijat, tapi banyak sangat mulutnya. orang jadi pengantin ni kene sopan-sopan gitu kan, tapi ni dier yang bagi arahan. huhu, kate cikgu kan, memang gitu la karektor nye.. n cara dier senyum xberubah.. still lagi same, last aku jumpe dier mase wedding aku ritu. 

kul 3lebih kami bergerak pulang, rase penat sangat badan seharian keluar, my SIL pn ikut g knduri pijat tadi. lepas tu kami singgah ke bangi, my SIL nak cari barang skit. n terus balik umah dan zzzzzz.....

malam keluar g makan kat warisan, sian my SIL datang umah tapi xder hidang pape sangat pun. serius aku dah xlarat nak masak-masak. wat keje umah skit pun dah mengah, so dalam keadaan skang ni, chapik yang banyak buat keje umah. best gak my SIL dtg umah, ade gak member nak menyembang.. 

ok meh la layan pic mase wedding pijat ritu, nak amik gambar ngan pengantin. pengantin hilang ntah kemana tah. bz nau..so amik gambar kami-kamu jerla. emm mase wedding ritu xnampak sangat dak teknik, just nampak airnol jer.

 time dalam ERL- huh, gemuk sangat aku kan.. hehe ;p

 ko tengok jari aku, gile gedabak kan..hahaha

 ..dari kiri my SIL, ain, iejang, ietod n kecik..