Monday, 5 November 2012

My Friend's WeddiNg

Assalamualaikum..

Ari Jumaat lepas wedding wani, member sekolah Putrajaya.. dier buat ari jumaat malam. act, yg aku risaukan xleh sampai awal, yelah skang kan musim hujan, chapik plak waktu balik keje xtentu. kadang cepat kadang lambat. 

tapi ari tu dier sampai umah dalam kul 6.40, sampai-sampai umah je dier baring-baring dulu, sebab pening. huh sian dier... n wekend tu my SIL datang rumah. nak ajak g kenduri wani malam tu, tapi dier nak rest je. sian jugak tinggal dier sorang-sorang kat umah. so aku janji pegi skali ngan hani & apek n epah. tapi terpisah kat tengah jalan, so kitorang sampai dulu. kina dah sampai dulu, n dier tunggu kitorang. mase nak masuk dewan tu, wani nga start nak berarak masuk.

masuk je dewan, tengok pelamin dier sweet sangat, n malam tu wani nampak gojess gile.. memang sweet la warne-warne yang dier pakai untuk wedding tu. sayangnye aku xsempat nak amik gambar, just menumpang camera n hp canggih dorang untuk bergambar.. huhu... dalam kul 10 lebih aku pun bergerak balik, xsedap plak tinggal my SIL kat umah sorang-sorang, tambah plak sian kat chapik mesti penat balik keje. 

esoknye, pagi-pagi dalam kul 8.30 kami bergerak ke ERL, skali ngan cikyah. sebab pakteh&makteh balik haji hari tu. xsampai brape minit kitorang sampai, dorang pun kuar. so tunggu anak-anak pakteh&makteh sampai, barula kami pun bergerak balik. act haritu kenduri pijat, pijat ni member mase sekolah teknik dulu. jadi aku siap-siap terus, xpayah nak balik-balik umah dah. tapi terasa awal sangat plak nak g kenduri dier, baru kul 11 time tu. so kami decide nak ke alamanda jalan-jalan n makan-makan. dalam kul 1 lebih bergerak terus ke UPM, pijat wat kenduri kat sane. kat sane jmpe ietod, iejang, ain, kecik n jolai. cantik sangat pijat, tapi banyak sangat mulutnya. orang jadi pengantin ni kene sopan-sopan gitu kan, tapi ni dier yang bagi arahan. huhu, kate cikgu kan, memang gitu la karektor nye.. n cara dier senyum xberubah.. still lagi same, last aku jumpe dier mase wedding aku ritu. 

kul 3lebih kami bergerak pulang, rase penat sangat badan seharian keluar, my SIL pn ikut g knduri pijat tadi. lepas tu kami singgah ke bangi, my SIL nak cari barang skit. n terus balik umah dan zzzzzz.....

malam keluar g makan kat warisan, sian my SIL datang umah tapi xder hidang pape sangat pun. serius aku dah xlarat nak masak-masak. wat keje umah skit pun dah mengah, so dalam keadaan skang ni, chapik yang banyak buat keje umah. best gak my SIL dtg umah, ade gak member nak menyembang.. 

ok meh la layan pic mase wedding pijat ritu, nak amik gambar ngan pengantin. pengantin hilang ntah kemana tah. bz nau..so amik gambar kami-kamu jerla. emm mase wedding ritu xnampak sangat dak teknik, just nampak airnol jer.

 time dalam ERL- huh, gemuk sangat aku kan.. hehe ;p

 ko tengok jari aku, gile gedabak kan..hahaha

 ..dari kiri my SIL, ain, iejang, ietod n kecik..
 





No comments: