Monday, 26 November 2012

My Lil Bro


last week family aku balik kedah, sebab nak hntar afan pegi Uitm. dier dpt kat sungai petani. so secara automatiknye dier menolak untuk masuk ke poly kulim. mmg dier suke la kan, sebab poly kan macam sekolah skit.. aku panggil dier debab, kadang2 mok..hehe..ikut suke aku jer..mmg dari kecik aku panggil dier cmtu.. kekal plak smpai skang ;-)

so mase aku kat pureen warehouse tu, along whatsapp bagitau mama nangis mase hantar afan. ofcourse la kan, sebab afan mane penah jauh ngan family. walaupun mama slalu bebel kat dier, tapi segala brg2 dier mama yang sediakan, sumenye mama yang ingatkat. so mestila terasa kan afan xder kat umah nanti. 

bukan mama j yang risaukan dier, aku, along pun risaukan.. macam2 pikirkan dier. boleh ke dier survive kat sane, boleh ke dier jage diri kat sane, nanti macam mane lah dier nak basuh baju, nak iron baju sume, nak bangun pagi..huh... memang macam klaka kan, tapi memang tu la yang slalu mama ingatkan dier.. iron baju sekolah pun dah dekat sejam lebih, sambil membebel2.. basuh baju kat umah pun, yang dier tau gune mesin ni, utk spin jer.. klaka plak bile ingat.. mase mama, papa, along dah balik dari hantar dier, afan bbm along tanye mane dier nye charger, dier nye berus gigi la.. sebab bukan dier yang kemas brg2 dier, mama papa n along yang kemaskan, harusla dier xtau mane letak barang-barang tu kan.. boleh x dumbell dier pun dier angkut bwk skali..afan..afan.. rindu plak bile ingat kat dier, skang kalau lepak umah dier xder, sunyi jugak..huhu

Asal along bbm ngan dier, xabis2 dier kate bosan.. dier pun macam aku skit, jenis xramah mase mule2. tp dier lagi teruk kot. haha.. tu aku pesan kat dier, rajin2 kan mulut tegur orang mule2 ni, sementara nak cari kawan. Afan anak bongsu, jarak ngan kitorang pun boleh tahan jauh la, so sampai skang terasa dier still lagi budak sekolah. walaupun hakikatnya dier dah 18 tahun..harap-harap dier boleh n pandai bawak diri kat sane..

*Angah doakan afan pandai bawak diri kat sane, n angah doakan semoga afan berjaya dalam pelajaran afan.k* 

OMG..tibe2 rase nak nangis.. ;-( angah dah start rindu afanla..huh


 ni aku curi-curi snap mase dier nga study nak spm ritu..hihi

 time ni raye cine 2 tahun lepas, holiday ngan fmly..

 afan memang kaki melaram skit, huh.. kalah aku tau..

 ni mase kat pangkor ritu..

 



No comments: