Wednesday, 26 December 2012

WekeNd

Good Morning...lame x menaip kat blog ni, dah bersawang, habuk sume ader.. hehe.. Alhamdulillah minggu ni nak masuk minggu yang ke 39..huhu.. satu persatu kawan-kawan yang dekat ngan duer aku dah selamat melahirkan, tinggal lagi sorang je kot kalau xsilap aku masih menunggu masa macam aku. perasaan tu macam-macam, takut ader, tapi lebih kepada excited menunggu kelahiran anak ibu ni.. semoga semua sihat n selamat, dipermudahkan..Amin..

wekend ritu, chapik balik kedah, kanduri my SIL kat belah lelaki..kalau aku larat memang nak balik, tapi keadaan xmengizinkan..so stay dirumah sajer.. tapi wekend tu jugak, ofis papa buat family day kat PD. so aku pun mencari lah teman-teman yang free untuk menemani aku dirumah. tapi semuanya bz.. nasib along xpegi ikut papa. so aku decide duk umah jer. memang xlarat nak g mane-mane, n xselesa nak g mane-mane pun. sian plak kat along sebab papa pesan jangan tinggal aku sorang-sorang kat umah. ikutkan dier ader hal jugak wekend tu, tapi korbankan hari sabtu dier, untuk stay kat umah ngan aku. serius terharu, dier masakkan roti untuk aku lunch tu, sebab aku xnak makan nasi. n malam aku teman dier g alamanda, sebab sian dier seharian duk umah jer. kitorang dinner kat rasamas. aku tau dier nak jalan-jalan kat parkson tu, tapi aku cakap aku nak duduk jer. maybe dier xselesa tgok aku yang xselesa ni, n dier ajak balik.

hari ahad tu, pagi dier g jogging n belikan aku breakfst, pastu dalam kul bape tah dier kuar g setlekan kete dier. mase tu papa mama dah otw balik umah. act ofis papa buat family day, coz papa last 21hb ritu, tahun ni last papa bekerja. coz genap umur papa 58 tahun. emmm macam xpercaya papa dah pencen. mase aku tanye "pa ape perasaan dah pencen", papa jawab "sedih lah jugak" huhu.. mestila sedih ek, bape puluh tahun bekerja. dah pencen mestilah rase lain. mesti xsronok bile dah biase bekerja.

pastu malam, tunggu chapik sampai dari kedah. dier naik bas jer. risau jugak, Alhamdulillah selamat sampai umah dalam kul 12 lebih tu. mase papa nak hantar along balik umah, aku suh papa hantar aku sekali, so aku tunggu chapik kat umah. papa suh afan amik chapik nnti, tapi chapik segan agaknya, dier balik naik cab jer. hurmmm.. mase papa hantar aku tu, papa suh along teman naik lif sampai depan umah. serius aku terharu dorang semua jage aku macam anak kecil.. huhu.. thank you semua... ;-(




No comments: