Sunday, 13 January 2013

Pengalaman Bersalin - Part 2

Dalam entry sebelum ni, aku dah crite skit pasal pengalaman bersalin. so ni aku sambung crite lagik.. Alhamdulillah aku telah selamat bersalin pada malam Jumaat Jam 10.07pm bertarikh 27 Disember 2012. 

Dalam kul 12.15am aku dah dipindah kan ke wad, dalam wad tu ade 4 katil tapi ader 3 orang jer dalam wad tu. mula-mula anak aku dier bagi kat aku. dalam kul bape tah dorang amik n suh aku berehat. aku ngantuk+penat tapi cam xleh tidur, xsabar rasenye nak tunggu pagi esok... huh.. n dalam kul 3 pagi macam tu dorang bagi baby kat aku, sebab baby asyik ngangis jer. susukan dier n skejap-skejap je lena, pasti terjage balik. sampai la kul 5 pagi nurse amik balik n suh aku terus berehat. mase kul 2 tu aku dah macam nak pitam, so ade sorang doc lelaki..(lelaki lagi ok!) datang cek aku, n suh masuk air n oksigen. 

pagi tu chapik datang sekejap hantar barang, mase tu aku dah dengar anak aku nangis. bile aku tanye nurse dorang kate baby sume tengah mandi. emm ok la.. aku tunggu, sebab aku rase seharian dengar dier nangis. xboleh betul aku dengar, tersentuh hati..huhu.. pas chapik balik, mama plak datang, mama bawakkan roti n buat kan aku air milo. yang comelnye mama sikatkan rambut aku, n ikat. dah nampak serabai sangat mama kate. haahaha..trase macam zaman kanak-kanak mase mama ikatkan rambut aku nak g skolah.

time lunch officemate aku datang, hilang skit rase sunyi.. pas dorang balik aku berkira-kira bile lah nak boleh balik umah. aku rase dah 2,3 doc datang cek aku. n last doc inform aku boleh balik ptg ni. tunggu punya tunggu dalam kul 4.00 aku kuar wad. mase nak bangun tu aku nak pitam lagi, kali ni memang rase teruk, sebab time duduk pun aku leh rase lemah gile. maybe sebab aku xmakan ape langsung yang hospital bagi. just pagi td makan roti sekeping ngan air milo. mau xpengsan, sebab bersalin kan banyak darah kuar, so maybe kurang darah plus xmakan plak tu. bukan aku xnak makan, tapi nak bergerak pun payah. sakit kot. so aku stay jela baring kat katil tu. 

sampai umah terus baring.. Alhamdulillah banyak sangat orang sekeliling aku yang jage aku time tu. family aku, exp mama berjage malam sebab anak aku meragam time malam. n thnks jugak to my SIL yang tolong jage n tgok2 kan umah aku. siap kemas skali. hihi.. 

ok la, gtg..part seterusnya aku akan sambung kendian k.. coz skang nak online lame-lame memang xleh.. sekejap-sekejap j dapat. tu pun jadilah kan.. 

owh ye, lupe nak inform.. hasil pencarian dan persetujuan kami suami isteri, kami telah berikan nama NUR KEISHA DAMIA BT MUHAMMAD SYAFIQ. name keisha, chapik yang pilih.. n damia, aku yang pilih.. maksud name tu :

NUR : CAHAYA
KEISHA : HIDUP DALAM KEADAAN BAIK
DAMIA : KEBIJAKKAN

doa ibu semoga anak ibu sentiasa hidup dalam keadaan baik dan bijak dalam ape jua yang dilakukan. Amin..



* Will b continue..............




No comments: