Monday, 24 June 2013

First Trial Class for Keisha

Alhamdulillah.. My Princess nak masuk 6 month dah 27hb ni.. rase skejap sangat mase berlalu. last aku update psl keisha rase nye time tu keisha baru 3 bulan kot.. hihi.. (punyelah malas kan ibu keisha nak stroy2 kt sini) :-)

ok, perkara yang aku tunggu2 kan adalah nak masukkan keisha kt playgroup. Act aku tau psl playgroup ni dari 1 of my officemate... n tgok perkembangan anak dier buat aku lagi excited nak hntar keisha kat sane..

ade jgak segelintar manusia yang tanye,

 "buat ape nak hntar anak kecik g class?, kecik lagi kot. biala die main2 dlu" 
"jangan dipaksa budak yang kecik nak blaja2 lagi, blum masenye"

ok, itu antara soalan2 yang ditanya.. ok, jawapan aku plak.. senang je. anak aku, so suke hati aku la kan..hahaha.. xderla, aku rase semua ibu bapa nak yang terbaik utk anak2 dier. zaman skang macam2 dah ade. kemudahan macam2. ilmu pun dah semakin berkembang, banyak sangat ilmu yang skang ni pakar2 buat penyelidikan. dan hasilnya??? banyak budak2 yang semakin bijak2.. ape yang ibu2 n bapa2 semua perlu tahu, seawal usia anak2 kecil ni la kite perlu mengajar, mendidik anak2 kecil ini. jangan terkejut bile usia mereka 2 tahun dah kenal huruf, dah kenal nombor n macam2 lagi. sebab baby ni otak dorang mcm span lagi mudah nak masuk n ingat. wlupun korang tgok baby ni buat xtau je mase kite ajar dorang. tp sebenarnya dorang sedang mengenal sesuatu yang kite tunjukkan..

ok, ahad lepas aku bawak keisha pegi playgroup kat Puchong. tempat tu pun dah makin famesss ok, klu x, xkan la harge dier naik banyak gile. terkedu jap aku.tapi demi keisha, ibu sanggup buat ape. 

bukanla niat aku nak paksa keisha untuk kenal ABC, untuk tau 123. cume nye playgroup ni best sebab konsep dier belajar sambil bermain, n mase dier pun hanya la 45minit. sbb umum tau budak2 ni xboleh blaja lame2, takut bosan. sbb tu konsep dier mcm tu. n klu tanye aku mcm mane dgn class trial ni, aku suke. sbb ibu jgk terbabit same dgn class ni. means ibu pun akan duduk same main2 ngn anak. selain tu jgk, ade sesi discussion dgn mummy2 yang lain. mummy kat sane pun xsombong. semuanya ramah. termasuk skali ramah ngan keisha. n paling best, Teacher WATIE name owner tmpat tu, cara dier menarik minat baby2 ni sangatla aku puji... sbb tu bile tgok ritu, rmai anak2 yang suke dgn dier.

macam mane penerimaan keisha??  biaselah hari pertama kan.. sometimes dier ok. sometimes dier mcm bosan. tp dier xnangis yang beria2. nangis skit2 jer. syafiq pun aku suh duk tgok skali. mule2 dier mcm xnmpak ape bagusnye playgroup ni. sebab tu aku nak dier ade skali mase class tu berjalan. n hasil perbincangan kami bersama, kami akan join class ni secara fulltime bermula July ni. sbb this week teacher tu ade bengkel ape tah.. 

mmg bagus sangat playgroup ni, banyak sangat info yang kite dapat. so pada yang banyak sangat tanye tu, n pd yang berminat.. korang MEMANG PATUT join dulu n baru korang boleh comment ape2 k.. hihi..

boleh search KAT SINI....jom layan pic keisha mase dlm class tu. aku suh ayah nye amik gambar, amik skit2 jer.. malu katenye nak bangun n amik pic anak.. huh, sabor jela.. laki i memang pemalu skit..huhu..(owh lupe nak ckp, selain dari chapik, ade jgk beberapa daddy yang joint kt tepi smbil tgok mummy n anak)


 keisha yang baju oren tu ye..


 mase ni main game..keisha kene merangkak n dapatkan kete tu.. 
(time ni j keisha nangis skit)


*act banyak game dier, tapi chapik xamik pic pun..huhu...

ok la...gtg, jmpe 2 bulan lagi..hahah... ;D


My BFF Wedding


Assalamualaikum... huh, sangat lame x hapdet ini blog.. hihi.. malassssss xtau kenapa..
ok straight to d point, saje nak story mory pasal wedding ietod. ietod adalah BFF aku mase sekolah teknik. Alhamdulillah majlis semuanya berjalan lancar.. 

hari sabtu ritu, 22 june majlis nikah diadakan kat Wisma Sejarah Jln Tun Razak. owh..pd yang xtau, Ietod telah pun kematian ibu n ayah tahun lepas. so ietod just handle majlis nikah shj, manakala majlis resepsi diadakan hanya belah lelaki shj. 

Alhamdulillah aku smpai 10 minit sebelum majlis nikah tu berlangsung. n dgn skali lafaz ietod sah jadi isteri pada asri. tok kadi dier best sgt. klaka pun ye...hehe.. 

ok selesai majlis nikah, ucapan dari pihak ietod yang diwakili oleh abg dier. ietod ade 4 org bradik n ietod yang kedua. yang lain semua lelaki. mase abg die bg ucapan tu, nak hujung2 abg dier nangis bile ingatkan pasal arwah mak n ayah dier. n ofcourse aku sekali rase nak nangis. sedih+sebak semua ade. maybe sebab aku kenal ietod dah lame, n aku kenal adik bradik die. apetah lagi arwah mak n ayah dier. dulu slalu lepak n tido umah ietod.. huh.. Alhamdulillah ietod berjaya kawal prasaan dier.. itu perkara yang dier paling takutkan, Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.

n Ahad, 23 june majlis resepsi diadakan belah pihak lelaki kat s.Alam.. Alhamdulillah family asri sangat memahami, n dorang yang suggest utk buat majlis sebelah lelaki shj. ietod sangat cantik. tapi sayangnya aku xstay lame sbb segan plak nak stay umah orang lame2, plus aku smpai pun awal sangat dlm 12 lbh cmtu.. n xberkesempatan la nak jmpe mmber2 PD yang lain.. 

ok, sekian itu sahaja.. jom layan pic wedding ietod...



 (masih muat baju nikah i ok..hihi)



to Zawani Talib a.k.a Ietod.. doa aku semoga ko bahagia dunia akhirat, dikurniakan anak yang soleh&solehah.. *msti ank korang mcm jepun nnti kan,, hihi.. n to Asri, TLG la jage BFF aku baik2.. 
Syg ko tod!!