Monday, 24 June 2013

First Trial Class for Keisha

Alhamdulillah.. My Princess nak masuk 6 month dah 27hb ni.. rase skejap sangat mase berlalu. last aku update psl keisha rase nye time tu keisha baru 3 bulan kot.. hihi.. (punyelah malas kan ibu keisha nak stroy2 kt sini) :-)

ok, perkara yang aku tunggu2 kan adalah nak masukkan keisha kt playgroup. Act aku tau psl playgroup ni dari 1 of my officemate... n tgok perkembangan anak dier buat aku lagi excited nak hntar keisha kat sane..

ade jgak segelintar manusia yang tanye,

 "buat ape nak hntar anak kecik g class?, kecik lagi kot. biala die main2 dlu" 
"jangan dipaksa budak yang kecik nak blaja2 lagi, blum masenye"

ok, itu antara soalan2 yang ditanya.. ok, jawapan aku plak.. senang je. anak aku, so suke hati aku la kan..hahaha.. xderla, aku rase semua ibu bapa nak yang terbaik utk anak2 dier. zaman skang macam2 dah ade. kemudahan macam2. ilmu pun dah semakin berkembang, banyak sangat ilmu yang skang ni pakar2 buat penyelidikan. dan hasilnya??? banyak budak2 yang semakin bijak2.. ape yang ibu2 n bapa2 semua perlu tahu, seawal usia anak2 kecil ni la kite perlu mengajar, mendidik anak2 kecil ini. jangan terkejut bile usia mereka 2 tahun dah kenal huruf, dah kenal nombor n macam2 lagi. sebab baby ni otak dorang mcm span lagi mudah nak masuk n ingat. wlupun korang tgok baby ni buat xtau je mase kite ajar dorang. tp sebenarnya dorang sedang mengenal sesuatu yang kite tunjukkan..

ok, ahad lepas aku bawak keisha pegi playgroup kat Puchong. tempat tu pun dah makin famesss ok, klu x, xkan la harge dier naik banyak gile. terkedu jap aku.tapi demi keisha, ibu sanggup buat ape. 

bukanla niat aku nak paksa keisha untuk kenal ABC, untuk tau 123. cume nye playgroup ni best sebab konsep dier belajar sambil bermain, n mase dier pun hanya la 45minit. sbb umum tau budak2 ni xboleh blaja lame2, takut bosan. sbb tu konsep dier mcm tu. n klu tanye aku mcm mane dgn class trial ni, aku suke. sbb ibu jgk terbabit same dgn class ni. means ibu pun akan duduk same main2 ngn anak. selain tu jgk, ade sesi discussion dgn mummy2 yang lain. mummy kat sane pun xsombong. semuanya ramah. termasuk skali ramah ngan keisha. n paling best, Teacher WATIE name owner tmpat tu, cara dier menarik minat baby2 ni sangatla aku puji... sbb tu bile tgok ritu, rmai anak2 yang suke dgn dier.

macam mane penerimaan keisha??  biaselah hari pertama kan.. sometimes dier ok. sometimes dier mcm bosan. tp dier xnangis yang beria2. nangis skit2 jer. syafiq pun aku suh duk tgok skali. mule2 dier mcm xnmpak ape bagusnye playgroup ni. sebab tu aku nak dier ade skali mase class tu berjalan. n hasil perbincangan kami bersama, kami akan join class ni secara fulltime bermula July ni. sbb this week teacher tu ade bengkel ape tah.. 

mmg bagus sangat playgroup ni, banyak sangat info yang kite dapat. so pada yang banyak sangat tanye tu, n pd yang berminat.. korang MEMANG PATUT join dulu n baru korang boleh comment ape2 k.. hihi..

boleh search KAT SINI....jom layan pic keisha mase dlm class tu. aku suh ayah nye amik gambar, amik skit2 jer.. malu katenye nak bangun n amik pic anak.. huh, sabor jela.. laki i memang pemalu skit..huhu..(owh lupe nak ckp, selain dari chapik, ade jgk beberapa daddy yang joint kt tepi smbil tgok mummy n anak)


 keisha yang baju oren tu ye..


 mase ni main game..keisha kene merangkak n dapatkan kete tu.. 
(time ni j keisha nangis skit)


*act banyak game dier, tapi chapik xamik pic pun..huhu...

ok la...gtg, jmpe 2 bulan lagi..hahah... ;D


No comments: