Thursday, 4 July 2013

Happy 6 month Sayang


Assalamualaikum n Good Morning.....

Alhamdulillah 27 June yang lepas genap My princess 6 bulan.. terasa macam baru semalam bersalin, sakit bersalin tu pun still xlupe lagi ok..huhu.. sronok tgok perkembangan dier skang.. antara yang keisha dah pandai buat skang adelah :

1) menaiarap (3 bulan 24hari keisha dah betul2 berjaya meniarap)
2) mengesot (aku xsure bape bulan, sbb tau2 dah bergerak..huh, skang dah bleh merangkak jauh gak, sbb ritu aku kat dapur, tau2 dier dah sampai dapur..alololo sangat comey...)
3) skang dier dah start takut orang, lame skit baru ok.. kalau dulu sape nak dukung dier ok jer berserah..skang ni ssh skit.
4) skang kalau aku tinggal dier depan tv n dier nampak aku bangun dier nangis.. klu dulu dier tgok j tv tu, skang dah pandai mencari ibu nye.. hihi..
5) paling best aku nak share adelah keisha dah start makan..(mase 5bln 2 minggu aku ade try bagi dier mkn, n mknn pertama dier adalah puree labu)
6) dah start nak merangkak. punggung dah angkat tapi xpndai gerak kaki lagi..

tula serba sedikit pasal keisha.. Alhamdulillah sbagai seorang ibu ofcourse mase2 dier nga membesar ni adalah mase yang sgt menyeronokkan walaupun kadang2 kite rse penat... 

minggu ni insyaAllah keisha joint lagi trial class kt GBOB tu.. ingat nak start bulan july ni tapi puase, takut ibunya yang xlarat.. hahaha.. insyaAllah Ogos kite start ye syg...

so harini aku nk share skit beberapa mknn keisha. slalunya aku buat mlm n buat skali untuk 2 hari. lepas siap aku masuk dalam frezer. puree ni biase nye boleh tahan seminggu macam tu, tapi aku just buat utk stok 2 hari jer..

 Pumpkin Puree

 
 Apple Puree

 Carrot Puree

 Potato Puree

 Banana Puree+kurma

*gambar adalah ehsan dari mr google kecuali banana puree tu pic aku sendiri...xsompek den nak amik gambar...hihi

sebelum aku mengakhiri story untuk harini marilah kite layan pic Princess Nur Keisha Damia yang sudah pun masuk 6 Bulan.. Alhamdulillah.. semoga anak ibu membesar dengan baik, menjadi anak yang solehah, ayah n ibu love u so much!!





my Happy family..LOVE!



No comments: