Friday, 19 July 2013

Keisha...Keisha...


Assalamualaikum.... harini dah hari ke 10 ramadhan, Alhamdulillah..so camne ramadhan korang? ok? huhu..hope semuanya ok.. 

ok, entry kali ni agak sedih gak la.. start hari rabu tu aku mc.. n sahur smalam macam biase aku bangun kul 4.45 pagi, panas2 kan lauk sambil nak hidang sementara kejut chapik bangun. elok time aku nak panaskan ayam paprik, aku dengar keisha meraung. huh, sudah.. dalam kepala otak aku memang dah pk mesti keisha jatuh katil.... HUH! mmg betul ok.. aku tutup api, terus berlari ke bilik, chapik dah siap2 dukung dier. 

Ya Allah luluh hati aku dengar dier nangis, dahi n dagu dier merah. bibir tebal n merah. kat hidung ade kesan cakar. dier jatuh tertiarap, sebab dier mengesot kan.. tangan plak chapik kate terpleot keblakang. aduhhh tersentap hati aku.. aku terus amik air suam, tuam2 skit kat dahi, dagu n bibir dier. bagi mnum air, tapi dier macam xslesa sbb bibir dier merah kan.. ak boleh bayangkan msti sakit kot, tinggi gak la katil tu. ofcourse dier jatuh kepala dulu sebab dier mengesotkan...

tgok dier tekejut macam tu, nak menepek j kat aku. buat aku xsampai hati nak tinggal dier kat pengasuh. chapik plak xleh nak cuti, sbb partner dier dah cuti. so aku tepakse el haritu. huh... 

tghri macam tu mama call suh bawak jmpe makcik kasmah, suh tgok2 kan keisha. coz cara dier jatuh ngan tangan terpleot tu buat aku risau.. N Alhamdulillah makck kasmah kate ok, xder pape. jmpe badan dier macam nak demam. ptg tu chapik balik keje trus g klinik, cek jugak. coz mama penah cite kawan ofis mama anak dier 10 bulan jatuh katil, patah tulang hidung tu. Ya Allah jauhkan la dari keisha, harap2 keisha ok.. n Alhamdulillah doc pun kate ok... n keisha pun dah active balik macam biase.. Alhamdulillah.. tenang skit hati ni.. 

ptg MIL call, risau dier cucu dier jatuh katil..huhu.. chapik kate tghr dier call Mak, mak marah sbb bg keisha tido atas katil. Yes keisha mmg dah start memanjat skang ni. so lepas ni memang kene tido bawahla jawabnya. 

malam tadi kitorang tidur kat bawah, tp keisha xduk diam la plak. dier mengesot+merangkak merata2..aduhhh la anak.. aishhh xbaik merungut.. memang skang ni mase dier agak lasak. xpe, ibu tau keisha skang ngan nak meneroka orang kate kan... huhu..ibu layan kan yola... 

act harini xyah masak, sbb buke kat luar ngan mmber2 putrajaya.. sonang hati den..hahaha... tringin mcm nk msk spagethi tapi mak ngan laki mak tekak mlayu, nak kene makan nasi gak time buke tu.. kang masak lebih2 xmkn jawab nye..huhu

ok la, sampai di sini shj cerita saya pasal mek keisha..nanti smbung lain ok..





No comments: