Tuesday, 9 July 2013

Kekal Sihat n Bersemangat di Bulan Puasa


Assalamualaikum and good morning... Alhamdulillah esk dah masuk 1 Ramadhan, n malam ni akan start sembahyang terawih..owhh rindunye nak sembahyang terawih..huh.. kalau tahun lepas bulan puasa Alhamdulillah ahkak berpuase penuh ok, n Alhamdulillah baby kecik (dalam perut mase tu) xbnyak meragam, n ibu dier pun ok jer berpuase. cume hari 1st n 2nd je muntah2..

ok, dulu aku ader mention nak crite pasal bisnes yang aku baru je join. seingat aku aku start join bulan 2 ke 3 tahun  ni.. hampir 2 tahun aku consume supplement ni so tibe masenya aku rase nak join jd ahli. selain boleh dapat harga yang lebih murah, aku jugak dapat share info2 yang baik dalam produk n bisnes ni.. ok, korang mesti penah dengar pasal SHAKLEE kan?? ha dah femes dah skang..

dulu aku start dengan ESP, vit C n b.. ofcourse mase tu fokus untuk kulitkan..n aku terjumpe blog kak hani nurhaliza, ala kakak irene tu... kt blog tu bnyak share info psl kesihatan, kecantikan n macam2. kak hani tu pun xlokek bile kite tanye ape2.

ok harini aku nak crite beberapa produk daripada shaklee yang aku nak share untuk kekal sihat n semangat sepanjang bulan puasa ni.ESP untuk ibu yang sedang mengandung sangat2 la bagus info ni ok... korang mesti penah dengar ESP (Energizing Soy Protein), dan Performance.. 2 supplement ni sangat la bagus untuk kekal semangat je time puase ni. last year aku consume ESP mase puase, Alhamdulillah xdelah rase lapar sangat. ok2 jelah.. tahan jugak, xder la rase penat je kan.. wlupun time tu berbadan 2.

meh aku share serba sedikit info pasal ESP n Performance ni :


Energizing Soy Protein Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan  protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik)  yang diproses di bawah suhu rendah. Selain itu, setiap tin 1kg ESP berasal dari 30 kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam.
Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – tua atu muda.
Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari  susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.
Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:

* Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

* Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

* Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

* Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

* Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

* Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

*Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

* selain itu juga ESP bagus untuk tujuan kesuburan (memelihara dan memulihara rahim), semasa hamil (ESP menguatkan rahim dan pembentukan otot bayi), mempercepatkan pengeluaran susu, ESP juga sesuai untuk diet kerana membekalkan tenaga dan membuatkan kita rase kenyang.







1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.


2.  Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.


3. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.


4. Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.


5. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia bole tolong cegah dehydration tu.


so itu serba sedikit info utk aku kongsikan harini. so pada kalian yang berminat boleh hubungi ahkak ni melalui :-

fb : Nur Shafinaz Muhamad  

Email : shahz_peanut@yahoo.com

Call/sms : 011-2733 1552


~sharing is caring~



No comments: