Monday, 15 July 2013

Puasa Day 4, Iftar and WeKend activity


Assalamulaikum.. hello semua, ni crite wekend lepas..sabtu chapik keje, so lepak kat umah jela pagi tu ngn tuan kecik.. sebelum mandikan tuan kecik, aku mengemas umah skit. yelah skang keisha dah suke mengesot merata, so mmg kene mop umah tu slalu.. keisha skang xleh aku atau chapik hilang, mesti dier nak cari kat dapor..haha.. lagi 1 keisha macam takut bunyi vakume.. mase aku vakume aku dukung dier, pastu xlarat aku dudukkan atas kusi. elok je dier duduk sambil tgok aku vakume. aku stop skejap sbb nak amik pic dier, trus melalak.. hadoiii la anak...



pas siap mengemas umah skit, terus mandikan keisha. keisha skang suke mandi.. siap main2 air tu, basah aku ni ha.. sebab tu aku suke mandikan dier dulu pastu baru aku mandi.. 

ni barang2 wajib mesti ade untuk siapkan keisha lepas mandi.. skang mau bersilat aku nak siapkan dier tau.. huhu

perubahan keisha skang, dier dah angkat punggung skit macam nak merangkak. tapi dier xmerangkak pun. dier macam nak berdiri. dah bape kali dier memanjat pastu jatuh terlentang..so skang klu kat umah mmg aku letak toto depan tv sbb takut dier jatuh kene lantai.. sakit ok..huh

pastu petang kitorang berbuke kat umah mama.. afan balik this week, tapi xckp corum sebab along xblk. dier buke kat umah mertua dier. memang banyak gile lauk mama masak, ade kari ketam, ikan masak lemak, sambal udang, sambal ikan bilis, ikan goreng.. huh, aku ngan chapik mmg jenis makan 1 2 lauk jer,, xreti makan lauk banyak2, plus aku rase xpuas bile makan banyak2 lauk ni. kalau 1 2 lauk ni aku menikmati skit rase tu kan..hihi, papepun Alhamdulillah sedap sangat.. tq mama..



Ahad dlm tghri mcam tu, kitorang g Mid Valley, ade expo baby.. puase2 mmg aku malas nak kuar, aku lebih suke duk umah. tapi excited ngn barang2 keisha, aku gagahkan jugak, wlupun terlepas sahur haritu..hahaha... 

ak dah ckp ngan chapik xpayah bwk stroller, dier nak bawak gak.. hurmm, sampai2 tu memang sesak la. tapi ok skit dari pureen warehouse ritu. yang tu memang sesak banyak.. so chapik lebih banyak jalan ngan keisha, aku kadang2 jln sorang2 sambil cari ape yang nak dibeli. tapi 1 masalah aku klu banyak2 sangat ni aku jd pening nak pilih n beli. so dari pemerhatian aku, kalau baju2 kat situ harge lebih kurang dengan kat luar. ade yang lagi mahal ok. so xbeli pun baju jalan keisha, baju tido pun sempat rembat 1 j.. aku just beli tempat letak susu keisha brand avent, yg tu murah 4 higgit lebih j pun. xkisahla, coz aku mmg plan nak beli lg 1. klu x nk kuar ssh, kene berpandukan susu keisha, klu tinggal 1 mmg kelam kabut kene balik umah dah. klu x meraung keisha nak susu nnti... pastu aku beli skit barang2 pureen. susu untuk umur keisha xder plak. lagi frust pampers keisha pun xder. 

tu je yang aku beli, hahah.. chapik gelak je. jauh2 datang nak beli tu je.. ak mmg slalu mcmni tau..huhu.. xlame pun kitorang kat sane, sbb aku kesian plak bile chapik jalan layan kan keisha, aku jalan sorang2. rupa2nya chapik xkisah pun aku jalan sorang2 dier jage keisha. klu aku tau, aku jalan betul2. tu pun aku skip2 kedai.. em, xpla.. lain kali jela.. 

pas balik dari Mid, kitorang g Bazar kat presint 2 tu. beli lauk skit. sebelum smpai tu aku mmg dah ckp ngan diri sendiri, jgn nak membazir. hahha, ko tau jela kan, klu puase ni duk kat bazar mmg sume tringin nak makan. nasib baik ok.. just beli 2 lauk untk chapik, n murtabak. smpai umah masak nasi n lauk telur kicap ferveret aku. lagipun sambal ikan bilis mama ade..

haritu aku poyo2 nak msk kari daging kan,,haha.. xjadi pun. sbb chapik balik lambat. so masak yang simple ajor.. huhu.. ok la, gtg.. nnti kite sembang lain ok.. ;-)





No comments: