Friday, 19 July 2013

Testing Puree baru Untuk Keisha

hello... rini aku nak share skit pasal puree baru keisha.. aku buat puree ni banyak gak aku refer blog2 orang, yang paling dekat aku refer blog kathy ni, coz anak dier tua keisha bape bulan tah..

so tghr tu dah pesan siap2 kat chapik suh beli bahan, n ptg tu dier call ade kat psr borong selayang. dah alang2 dier ade kat pasar borong, aku suh dier beli skali bahan nak buat kari daging. dah berzaman aku tringin, xdpt gak buat. so ni klu dah beli barang ofcourse la kene buat kan..

ok, sampai2 umah sembahyang, n terus ke dapur. buat ape yang patut. menu untuk haritu adalah kari daging, telur hancur, sambal ikan bilis n ayam goreng. huh,dalam kul 7 setle masak. lps setle masak aku buat bubur keisha siap2, sebab bubur dier lambat skit nak lembik kan.. sambil chapik melayan keisha aku suh dier tgok2 kan bubur, sebab aku nak mandi semua..huhu.. 

aku memang saje buat kari tu lebih sebab mmg nak makan sahur nanti. chapik plak request nasi goreng sahur nanti. tapi aku terjaga kul 5 mmg xsempat la nak goreng nasi. sorry ye b.. dier pun makan j nasi ni, lauk kari n sambal ade lagi. so tinggal goreng telur jer..

pas makan, aku tidurkan keisha. n terus plak buat makanan utk keisha.sambil buat keje umah yang lain.



ok, ini adalah bahan2 nya. kobis bunga, brocoli, carrot.
potonng kecik2 n stim kan.. klasik kan cara aku stim..hahah.. oh ye, bubur masak dalam periuk berasingan yer.. 

bubur



ok lepas bubur dah lembik, boleh campurkan bubur n bahan2 yang tadi. pastu blend..siap! senang...

tadaaaa ni la hasilnya... 

lepas setle keje sume terus masuk tidur, baju xsempat lipat g..hahaha...  rase letih gile xstop buat keje dr balik tadi.. 

TAPI, Sediiiiiihhhhhhh keisha xsuke puree ni.. sentap mak ko nak.. berhempas pulas buat, excited pn ade sebab nak bagi keisha makan benda baru. ptg tu amik keisha, kak yus kate dier xnak makan. so kak yus bagi nestum n biskut yang aku bekal kan tu.. hohohooiiii suke2 jer dier bg nestum 3 in 1,, aku memang xnak anak aku makan yang 3 in 1 ni. sbb tu la aku gagah kan jugak buat puree sendiri. .

xpla keisha, ibu dah tau keisha xsuke makan ni. nnti ibu buat yang lain k.. agaknye xsedap kot.. alahai anak, jangan la ikut ibu mu ni yg xsuke makan sayur ni..

ok la next entry ade crite yang agak menyedihkan aku..huhuhu :( ...gtg






No comments: