Thursday, 29 August 2013

No Title


poyo betul tajuk entry kan.. xder nak crite pape pun..cume smalam aku cam agak serabut kat ofis, pasal cuti..huh, sampai terbawak2 dalam mimpi ok..ngeri xngeri.. xtau knp cuti thn ni mcm carca merba.. padahal aku masuk keje bulan 3..siap ade cuti carry forward lagi kan.. tapi xpla, komitmen dah lain.. ssh nak bagi orang paham.. aku redha jela.. malas nak pk lebih2.. hopefully semuanya akan ok..

sejak2 balik open house bos aku tu, teringin benar nak makan spagethi..nak masak dari hari selasa tapi xbeli2 lagi bahan tu.. insyaAllah esok luse, or wekend ade kesempatan nak masak.. kalau weekdays sampai umah dekat kul 7.00 xder mood nak masak. kalau puase kadang beli j, takut xsempat masak. kalau sempat pun masak simple2 je..nasib laki ahkak ok jer.. kadang tu dah makan siap2 kat umah mama. sebab balik dari umah pengasuh keisha tunggu chapik amik kat umah mama... puase ritu jer aku bawak kete tu pun 2 hari jer, chapik cam xharap..so aku pun jadi malas..hahaha........

semalam pun masak yang simple2 jer.. dah bape hari udang duk dalam frezer tu, so smalam kene lah rajinkan diri masak kan.. kalau ikut hati macam2 nak masak. tapi bile dah lewat cam xder mood, banyak lagi keje umah memanggil-manggil suh disetlekan.. 

smalam menu kami adalah sambal udang petai, telur org malas, sayur bayam, n makan ngan kopok skit..huhu.. 





sambal udang petai baru masak makan ngan nasi panas memang sedap..huuhu.. aku suke sambal udang petai sejak2 balik kg chapik, huh..sedappp wehhhh.. tapi aku xmakan petai..hihi.. rase tu yang buat aku suke.. mama jarang masak petai mayb sebab kitorang sume xmakan petai kot.. huhu.. 

ok lah.. nanti kite sambung chitchat lg.. Daa..




No comments: