Thursday, 19 September 2013

Spend Time with Family


last week MIL aku dtg kl, tok ngan family maklang pun datang.. jumaat ptg dorang sampai tapi stay umah cikyah dulu.. so sabtu dorang plan nak g Zoo Negara, wahhhh aku memang excited sangat nak g. sebab before kawin lagi aku nak g. tappi macam bosan kan kalau pegi xder budak kecik ni..

tapi dorang xjadi pegi plak, huh.. plan bertukar ke KLCC n Jalan Tar.. Utk pengetahuan korang Jalan Tar adalah tempat wajib kalau dorang dtg sini..hehe.. sronok kan g situ, kalau aku dapat g hari weekdays pun dah rase macam kedai tu ana yang punya.. tapi disebabkan aku bangsa xsuke ramai-ramai ni, sebab tu aku pemalas skit nak jalan sane. yelah aku ni bukan boleh ramai-ramai, semak -semak kang migrain melanda. tu yg buat aku nye feel nak shopping terganggu..huh

so dalam kul 11 lebih kitorang sampai terus ke KLCC, salute aku cikyah brani gak drive g KLCC, huhu.. haritu aku drive g keje, pagi nak parking tu blakang kete terlanggar divider..aku punyelah cuak xterkate.. tapi aku cek-cek xder calar ape pun..agaknye tayar je kot yang langgar, sbb preve kan bontot dier tinggi skit. jenuh aku pikir macam mane nk ckp ngan chapik, bile aku confirm xder calar baru aku brani nak gtau..kalau tak mau aku senyap je..hahaha...

ok sambung cite psl KLCC, huh bukan main jauh ok menapak dari parking nak sampai KLCC tu.. sampai-sampai terus menuju ke swimming pool.. alah kalau tau nak g pool aku dah bawak baju spare keisha. tapi nak jadikan crite mase otw tu keisha poo poo, terkena la seluar dier skit. so aku basuh skit2 seluar tu, terus aku bagi chapik suh bwk g pool tu. hoiii bukan main sronok nye dier main air.. dier bukan buat ape pun, stakat duduk n tepuk-tepuk air.. macam tula gaye dier mandi kat tab dier tu.. skang bukan main suke kalau time mandi, sampai orang angkat pun nangis-nangis, xpuas lagi kot nak mandi.. dlu mase kecik bukan main nangis terjerit-jerit kalau time mandi.. huh, 

lepas puas mandi, kitorang sume gerak area Sogo, lpak makan area MARA. n masuk Sogo skejap. kepala aku dah start denyut2.. family maklang nak balik umah, so aku pun follow balik. xlarat wehhh nak jalan kat Jalan TAR tu sambil ngendong keisha ngan ramai orang lagi.. chapik g teman Mak n tok jalan-jalan...

Rest jap kat umah cikyah, mandi-mandi semua..baru rase selesa n segar skit badan ni.. tunggu chapik balik kul 7 lebih baru sampai. lepak-lepak lagi, makan n dorang layan  bola..dekat kul 11 lebih baru balik umah.. so itu sahaj cerita weekend saye..huhu..jom layan pic tuan kecik..hihi

 Sronok je anak ibu ni..huhu