Wednesday, 20 November 2013

Kekal Segar dan Sihat bertenaga bersama Shaklee Walaupun Ketika Berpantang

Pernah kah anda terutama buat ibu-ibu yang telah melahirkan anak, berasa lesu, penat dan tidak bermaya?? Ini kerana semasa proses melahirkan, anda kehilangan banyak tenaga, terutama ketika meneran tu kan..hehe.. sebab tu ada juga beberapa petua yang saya boleh kongsikan dekat sini, dimana ibu-ibu dinasihatkan untuk menjaga pemakan, nak pula dekat-dekat bersalin ni. sebab semasa proses kelahiran memang memerlukan tenaga..sebab tu mase rase nak sakit tu makanlah siap-siap supaya semasa proses kelahiran itu nanti ibu-ibu tidak mempunyai masalah untuk proses meneran tu, InsyaAllah..

kalau dilihat pada masa dan zaman ini, banyak set-set penjagaan selepas bersalin berada di pasaran. Ada yang terdiri daripada ramuan dan cara traditional atau lebih dikenali dengan jamu. memang banyak brand yang dijual di pasaran sekarang ini. terpulang kepada ibu-ibu mahu memilih yang mana satu. tetapi kebiasaannya yang menjadi kan masalah apabila baby ibu-ibu menghadapi jaundice atau pun penyakit kuning. biasanya Doktor akan memberi nasihat ibu-ibu supaya berhenti daripada mengambil apa-apa jamu. ini kerana akan menyebabkan penyakit kuning baby bertambah tinggi. 

TETAPI dengan SHAKLEE ibu-ibu tidak perlu risau, kerana vitamin-vitamin ini boleh diambil seawal 1 hari selepas ibu-ibu bersalin. Mari saya kongsikan dengan ibu-ibu kelebihan vitamin-vitamin yang terdapat di dalam Set Berpantang ini.

1) VITALEA IRON FORMULA
* Penambahan Tenaga Segera - pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran seharian.
* Pelengkap Nutrisi - kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.
* Metabolisme - Sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan. 
* Melindungi Organ - melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

2) B COMPLEX
* Menukar Makanan Kepada Tenaga - Bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan/kelesuan.
* Melawan Tekanan - Memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.
* Membantu Tumbesaran - Menggalakann tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak.  Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.
* Rambut beruban dan gugur - membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.
* Baik untuk Mata - Mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, perkasakan memori dan daya pemerhatian/fokus.
* Meredakan senggugut - baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit.
3) SUSTAINED RELEASE VITA C 500 MG 
* Membentuk Kolagen - kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan  kedut dan menghalang otot menjadi lembik.
* Memperbaikai Simptom Pendarahan - kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
* Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, dan mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, asthma.
* Memerangi Kanser - Ia adalah satu-satunya anti-oksida yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-Cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.
* Mencantikkan Kulit - Ambil Vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
* Memperbaiki Insomnia -  Ia memperbaiki insomnia, stress masalah berkaitan mental seperti keresahan.
* Memperbaiki Kolesterol Sihat -  Ianya mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.
4) ZINK - COMPLEX
* Memperbaiki Diabetes - membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki diabetes.
* Membentuk Kolagen - membantu pembentukan protien dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ.
* Mempercepatkan Pemulihan Luka - Mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran pemulihan selepas pembedahan,memperbaiki alergi dan bintik dikulit. Hancurkan zinc dan tabur ke atas luka untuk mempercepatkan pemulihan luka.
* Mempertingkatkan Sistem Imun - membantu pengeluaran kalenjar thymus. Kalenjar thymus mempertingkatkan sistem imun dengan pengeluaran T-cells untuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit. 



5) ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)
Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protien berasaskan kacang soya. ESP dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran menjamin penyediaan 9 asid amino yang penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
* Awet Muda - Asid Amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain. pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.
* Baik utk Hormon - Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
* Pembekal Tenaga - Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan.
* Kulit Remaja - merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepat sembuhan luka dan kesan parut.


# perlu diingatkan Vitamin ini bukanlah ubat dalam penyembuhan sesuatu penyakit, tetapi ia adalah makanan tambahan yang diperlukan oleh badan kita. 
ANDA BERMINAT MAHU MENCUBA?? 
hubungi : shafinaz ( 011-2733 1552)
Email : shahz_peanut@yahoo.com
so ape tunggu lagi?? hubungi saya untuk mendapatkan harga yang sangat BESTTT.. selain itu anda juga akan diberi konsultasi secara percuma..Macam best jer..macam menarik je kan...?? :-)
sekiranya ibu-ibu berminat, ibu-ibu juga boleh cuba trial pack, dimana trial pack ini disediakan untuk tempoh sebulan. so ibu-ibu boleh try la dulu ye ;-)


*anda kekeringan wang dipertengahan bulan? duit gaji tidak mencukupi? ape kate anda sertai saya untuk menikmati bonus dipertengahan bulan. bestkan sbb tengah-tengah bulan selalu nye dah kering, dengan shaklee tidak...hehe.. xperlu bersusah payah, buat dari rumah pun boleh.. so utk lebih info boleh hubungi saya ;-)



Tuesday, 19 November 2013

Vitamin untuk Kulit / Kecantikan

Assalamulaikum...

Sekarang ni macam-macam vitamin yang jual dipasaran. tambah-tambah lagi vitamin untuk kulit memang menarik banyak perhatian, terutama buat kaum wanita. Jadi sebagai pengguna anda harus bijak memilih vitamin-vitamin tersebut dan mengambil berat mengenai sesuatu kandungan dalam vitamin tersebut. 

Sebagai pengguna SHAKLEE saya memang tidak ragu-ragu memilih vitamin ini kerana saya sendiri sudah menimati hasilnya, hehe ;-)  so harini saya nak share serba sedikit mengenai set Kecantikan / Kulit vitamin SHAKLEE yang mendapat sambutan hangat dipasaran..

Nak tau ape yang ade dalam set ni??? jom saya share dengan anda...

Dalam set ini terdapat 3 vitamin yang utama untuk kulit / kecantikan.. iaitu terdiri daripada :-


1) Sustained Release Vita C 500 mg
* Membentuk Kolagen - kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan  kedut dan menghalang otot menjadi lembik.
* Memperbaikai Simptom Pendarahan - kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
* Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, dan mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, asthma.
* Memerangi Kanser - Ia adalah satu-satunya anti-oksida yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-Cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.
* Mencantikkan Kulit - Ambil Vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
* Memperbaiki Insomnia -  Ia memperbaiki insomnia, stress masalah berkaitan mental seperti keresahan.
* Memperbaiki Kolesterol Sihat -  Ianya mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.

2) Vitamin E
* Melindungi Jantung - pengambilan harian 800IU vitaminE untuk jantung yang sihat; melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pangasidan lipid; meningkatkan kolesterol HDL; mengurangkan tekanan darah; menghalang platelet darah melekat kedinding arteri; menghalang anemiahemolitik, penyakit jantung dll.
* Mempertingkatkan Kemampuan Reproduktif - kajian pada tahum 1924, mendapati vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. para lelaki yang mengambil 600IU - 800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.
* Anti-Penuaan -  1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.
* Anti-Oksida yang Kuat - pengambilan lebih dari 1,200 IU sehari untuk anti-oksida yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan system imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, menguruangkan kerosakkan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki masalah oksida - katarak dan masalah penglihatan.
* Kelestarian Tenaga - meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.
* Memperbaiki Arthritis - meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos, sakit sendi.
* Memperbaiki Parut - memperbaiki bengkak dan ulser kulit. boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.
 
 3) B-Complex
* Menukar Makanan Kepada Tenaga - Bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga dan sekaligus mengurangkan masalah keletihan/kelesuan.
* Melawan Tekanan - Memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.
* Membantu Tumbesaran - Menggalakann tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak.  Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.
* Rambut beruban dan gugur - membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.
* Baik untuk Mata - Mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, perkasakan memori dan daya pemerhatian/fokus.
* Meredakan senggugut - baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit.

Sebagai tambahan info buat anda-anda diluar sana, pengambilan vitamin ini sebaik-baiknya diambil lebih kurang 3 bulan begitu bagi menampakkan hasil yang baik. selain itu anda digalakkan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari untuk proses penyerapan vitamin tersebut dan yang paling penting tawakal kepadaNya.. kerana hasil usaha perlu seiring dengan doa. InsyaAllah..

# perlu diingatkan Vitamin ini bukanlah ubat dalam penyembuhan sesuatu penyakit, tetapi ia adalah makanan tambahan yang diperlukan oleh badan kita. 

ANDA BERMINAT MAHU MENCUBA?? 
hubungi : shafinaz ( 011-2733 1552)
Email : shahz_peanut@yahoo.com
so ape tunggu lagi?? hubungi saya untuk mendapatkan harga yang memang BESTTT.. selain itu anda juga akan diberi konsultasi secara percuma..menarik bukan?? :-)

*anda kekeringan wang dipertengahan bulan? duit gaji tidak mencukupi? ape kate anda sertai saya untuk menikmati bonus dipertengahan bulan. bestkan sbb tengah-tengah bulan selalu nye dah kering, dengan shaklee tidak...hehe.. xperlu bersusah payah, buat dari rumah pun boleh.. so utk lebih info boleh hubungi saya ;-)



Wednesday, 13 November 2013

Vit E Complex







Adakah anda mengambil Vitamin E dengan cukup?
- untuk 400IU vitamin E, seseorang perlu mengambil makanan berikut untuk sel-sel sihat melawan radikal bebas: 
> 1 kg biji gandum
> 500 ml minyak sunflower
> 8 kg bayam
> 500 g badam

Dengan lebih lanjut mengenai Vit E ni nak share skit dengan korang perbezaan Vit E shaklee dengan yang lain-lain..

Vit E Complex
* dibuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum, yang kaya dengan Vitamin E, diekstrak d-Alpha tocopheryl, d-tocopherol yag aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis Vitamin E (alpha, beta, gama, delta). Ianya adalah Vitamin E yang paling lengkap dipasaran.
* mengandungi 10 mg selenium semulajdi yang membantu tubuh kita menyerap Vitamin E, memelihara membran sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.

Manfaat Utama :
* Melindungi Jantung - pengambilan harian 800IU vitaminE untuk jantung yang sihat; melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pangasidan lipid; meningkatkan kolesterol HDL; mengurangkan tekanan darah; menghalang platelet darah melekat kedinding arteri; menghalang anemiahemolitik, penyakit jantung dll.
* Mempertingkatkan Kemampuan Reproduktif - kajian pada tahum 1924, mendapati vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. para lelaki yang mengambil 600IU - 800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.
* Anti-Penuaan -  1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.
* Anti-Oksida yang Kuat - pengambilan lebih dari 1,200 IU sehari untuk anti-oksida yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan system imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, menguruangkan kerosakkan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki masalah oksida - katarak dan masalah penglihatan.
* Kelestarian Tenaga - meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.
* Memperbaiki Arthritis - meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos, sakit sendi.
* Memperbaiki Parut - memperbaiki bengkak dan ulser kulit. boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.


Di dalam buku "Prescription For Longevity" yang ditulis oleh Dr. James Scala terdapat diskusi mengenai keselamata Vitamin E dengan terperinci. Secara global, terdapat lebih dari 1000 laporan perubatan berkenaan keberkesanan dan keselamatan vitamin E. kajian bertahun-tahun oleh University Harvard keatas kedua-dua lelaki dan wanita membuktikan vitamin E mampu mengurangkan risiko penyakit jantung hampir 41% dan strok dengan 33%. Kajian juga membuat kesimpulan dos selamat adalah 3,200IU.

secara kesimpulan vitamin E juga diperlukan oleh lelaki selain daripada wanita. walaubagaimanapun Vitamin ini bukanlah ubat dalam penyembuhan sesuatu penyakit, tetapi ia adalah makanan tambahan yang diperlukan oleh badan kita, 

penah dengar kan "Mencegah adalah Lebih baik daripada Mengubati'?? so konsepnye lebih kurang begitulah.. 

ANDA BERMINAT MAHU MENCUBA?? 
hubungi : shafinaz ( 011-2733 1552)
Email : shahz_peanut@yahoo.com
selain daripada anda diberi harga yang sangat Istimewa, anda juga akan diberi konsultasi secara percuma.

*anda kekeringan wang dipertengahan bulan? duit gaji tidak mencukupi? ape kate anda joint saya untuk menikmati bonus dipertengahan bulan. bestkan sbb tengah-tengah bulan selalu nye dah kering, dengan shaklee tidak...hehe.. xperlu bersusah payah, buat dari rumah pun boleh..so utk lebih info boleh hubungi saya ;-)




Monday, 11 November 2013

New Environment

Assalamualaikum... sangat lame tiada coretan saya disini.. hal ini kerana saya (xder la bz), tetapi saya xdpt nak pegang pc..hahah.. boleh x mcm tu, nak harap update kat umah memang xla kan.. so now di ofis baru, suasana yang baru, tempat yang baru..dan baru beberapa hari dapat pc.. skang ni pun ade keje yang kene buat, tp amik mase skejap utk update.. bkn curik tulang yer.. skang ni nga tggu quotation consulant n hotel, if dah dapat bru boleh proceed keje tu.. 

owh ye, Alhamdulillah rezeki Allah.. fyi now sy tidak lagi bekerja di KPM (huh, rindunye semua kt KPM tu), act my 1st posting kt KPM tapi gatal nak tukar. konon nak PEMBAHARUAN la kan.. hehe, xderla saje nak tukar angin.. kadang-kadang perubahan ni perlu dalam kehidupan kan.. so ini yang aku pilih so kene la redha n always positive.. YES, setiap pagi aku akan sentiasa ckp kate2 semangat kt diri sendiri.. sebab benda2 ni la akan buat aku semangat  nak teruskan perkara baru untuk setiap hari..

sofar ofis baru ok..yg xok maybe sbb keje ni aku kene banyak keluar, yelah aku skang kat UNIT Latihan, so jadi urusetia ni memang la kene kuar kan..huhu.. haritu nak tinggal keisha for d 1st time pun dah rse mcm ape..hurmmmmm... ni bln 12 aku kene kuar.. beratnye lah hati.. wlupun 3 hari, tapi xpla keje kan..nak wat mcm ner..

ok la kene stop dlu. mcm biase banyak benda aku nak story2 tapi masa tidak mengizinkan.. owh ye, for those who interestd bout shaklee boleh pm..konsultasi secara PERCUMA untk anda-anda di luar sane. nantikan banyak produk info aku nak share nnti k.. till then.. bye... 

*MOOD happy as a mother coz my princess dah boleh jalan..hihi, comey jer tgok dier jln terkedek2.. nnti aku share story psl keisha jgk..