Wednesday, 13 November 2013

Vit E ComplexAdakah anda mengambil Vitamin E dengan cukup?
- untuk 400IU vitamin E, seseorang perlu mengambil makanan berikut untuk sel-sel sihat melawan radikal bebas: 
> 1 kg biji gandum
> 500 ml minyak sunflower
> 8 kg bayam
> 500 g badam

Dengan lebih lanjut mengenai Vit E ni nak share skit dengan korang perbezaan Vit E shaklee dengan yang lain-lain..

Vit E Complex
* dibuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum, yang kaya dengan Vitamin E, diekstrak d-Alpha tocopheryl, d-tocopherol yag aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis Vitamin E (alpha, beta, gama, delta). Ianya adalah Vitamin E yang paling lengkap dipasaran.
* mengandungi 10 mg selenium semulajdi yang membantu tubuh kita menyerap Vitamin E, memelihara membran sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. ianya juga adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.

Manfaat Utama :
* Melindungi Jantung - pengambilan harian 800IU vitaminE untuk jantung yang sihat; melindungi sel darah merah untuk mengelakkan pangasidan lipid; meningkatkan kolesterol HDL; mengurangkan tekanan darah; menghalang platelet darah melekat kedinding arteri; menghalang anemiahemolitik, penyakit jantung dll.
* Mempertingkatkan Kemampuan Reproduktif - kajian pada tahum 1924, mendapati vitamin E mampu memulihkan kemampuan reproduktif. para lelaki yang mengambil 600IU - 800IU vitamin E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.
* Anti-Penuaan -  1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, akne dan bintik penuaan. Ianya mampu memulihkan tekstur kulit dan ton muka, dada dan otot peha.
* Anti-Oksida yang Kuat - pengambilan lebih dari 1,200 IU sehari untuk anti-oksida yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan system imun, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor, menguruangkan kerosakkan akibat radikal bebas. Ianya juga memperbaiki masalah oksida - katarak dan masalah penglihatan.
* Kelestarian Tenaga - meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan oksigen yang lebih.
* Memperbaiki Arthritis - meningkatkan keanjalan salur darah, memperbaiki kitaran darah, merawat bahu kejang, pening, buasir, urat varikos, sakit sendi.
* Memperbaiki Parut - memperbaiki bengkak dan ulser kulit. boleh dikenakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut.


Di dalam buku "Prescription For Longevity" yang ditulis oleh Dr. James Scala terdapat diskusi mengenai keselamata Vitamin E dengan terperinci. Secara global, terdapat lebih dari 1000 laporan perubatan berkenaan keberkesanan dan keselamatan vitamin E. kajian bertahun-tahun oleh University Harvard keatas kedua-dua lelaki dan wanita membuktikan vitamin E mampu mengurangkan risiko penyakit jantung hampir 41% dan strok dengan 33%. Kajian juga membuat kesimpulan dos selamat adalah 3,200IU.

secara kesimpulan vitamin E juga diperlukan oleh lelaki selain daripada wanita. walaubagaimanapun Vitamin ini bukanlah ubat dalam penyembuhan sesuatu penyakit, tetapi ia adalah makanan tambahan yang diperlukan oleh badan kita, 

penah dengar kan "Mencegah adalah Lebih baik daripada Mengubati'?? so konsepnye lebih kurang begitulah.. 

ANDA BERMINAT MAHU MENCUBA?? 
hubungi : shafinaz ( 011-2733 1552)
Email : shahz_peanut@yahoo.com
selain daripada anda diberi harga yang sangat Istimewa, anda juga akan diberi konsultasi secara percuma.

*anda kekeringan wang dipertengahan bulan? duit gaji tidak mencukupi? ape kate anda joint saya untuk menikmati bonus dipertengahan bulan. bestkan sbb tengah-tengah bulan selalu nye dah kering, dengan shaklee tidak...hehe.. xperlu bersusah payah, buat dari rumah pun boleh..so utk lebih info boleh hubungi saya ;-)
No comments: