Thursday, 20 March 2014

NUR KEISHA DAMIA

Assalamualaikum and Gd morning everyone.. 
harini nak story pasal keisha lagi.. Alhamdulillah keisha membesar dengan sihat n cepat rasenye..huhu.. dulu mase kecik-kecik jarang dier demam, kalau demam pun sehari dah baik. mase nak masuk 10bulan kot dier macam kerap demam, tapi keisha punye stail demam pagi-pagi kul 3-4 pagi panas, pastu nak masuk siang dah ok skit..kang petang nak ke malam panas lagi.. 

risau sangat bile anak kecik demam, paling kesian kalau dier batuk n selsema.. ni dahbape minggu batuk n selsema dier xhilang2.. huhu.. bagi makan madu, n aku bagi makan mealshake (shaklee) jgk.. n 2 hari ni mate dier bertaik mate, kesian sangat kalau bangun dari tido payah nak bukak mate, sebab taik mate tu macam gam kan.. 2 hari semalam kene sebelah mate jer.. n semalam dua-dua belah mate kene.. ade orang kate bersihkan dengan kain n air suam, tapi ko tau la kan keisha memang ssh orang nak pegang kepala, muke die.. so kene cara paksa nak bersihkan mate dier.. sampai merah-merah la.. Ya Allah kesian sangat.. 

malam tadi pegi klinik, doctor kate kene infection..tapi sebelum tu syafiq dah beli ubat siap-siap kat farmacy, so aku just tunjuk ubat tu kat doc n doc kate boleh gune.. balik umah nak titik ubat tu kat mate dier jenuh bersilat kitorang bedua..keisha..keisha..hurmmm

next week aku amik cuti lame, ade kenduri cousin n nak jumpe anak buah..hehe.. 1st time babe, nak gune gelaran "mak ngah"... owhhhh i rase sangat tua nak panggil makngah..hahahaha... xsabar nak pegang baby.. Act My SIL insyaAllah nga menunggu hari utk melahirkan..aku yang excited lebih.. nx month excited tunggu baby ietod (my BFF) plak... keisha skang dah pandai kalau nampak baby, laju jer dier sebut baby.. kat pampers dier kan ade gambar baby, kalau orang suh sayang baby, laju dier g cium plastic pampers tu.. hahaha.. comellll...

ok la ibu keisha dah nak start buat keje balik.. bye..

ayah baru beli keisha basikal, tapi xleh kayuh lagi..so ibu n ayah la kene tolak keisha..hehe..suke dier dpt naik basikal..




No comments: