Wednesday, 20 January 2016

Nur Keisha Damia & Nur Khayla Damia


kadang-kadang time malam tengok kakak keisha tido, sayu jer rase hati..skejap dier dah masuk taska..tup..tup.. kang dah besar remaja..

Lately kakak keisha a bit sensitive, salah tegur skit merajuk.. salah cakap skit merajuk..xturut permintaan dier mrajuk.. dier slalu ajak main ngan dier, bile aku cakap kejap ye keisha ibu ade keje nak buat, terus tarik muka.. pastu cakap sian keisha main sorang2, keisha xder kawan.. Ya Allah sayu hati aku dengar.. haritu, breakfeast aku tanye nak makan ape, dier nak nasi lemak..ok la aku buat nasi lemak..esoknye aku tanye nak ape nak bawak bekal g school..dier jawab nasi lemak lagi, aku ckp xboleh la hari-hari nasi lemak, xelok..so dier cakap nak roti choclate.. esknye aku buat roti choc dier xnak, nak nasi.. dah pukul 0645, mane sempat ibu nak masak nasi wahai anakku.. terus dier ckp adik ibu buat bekal, keisha xder.. terus merajuk duduk atas sofa depan tv, masam mencuka jer muka..dalam hati aku ni nak nangis dah.. kalau la ibu boleh pilih jadi suri rumah, ibu buat dah keisha...hurmmmm :-(

minggu ni pagi2 dier macam emotional skit, bukan xnak g school.. xnak naik moto.. hari isnin aku mc demam start dari hari ahad. isnin pagi tu minta dukung..so aku gagahkan la jugak diri ni turun teman syafiq hantar anak2. macam mane pulak la syafiq nak dukung 2 orang sekaligus.. xpe layan  jela.. hari selasa, keisha baru baik demam..so aku ckp xyahla naik moto, aku hantar.. menangis2 nak naik moto..so okla naik moto ngan ayah..smpai kereta nak amik helmet dier, dier pegang baju aku menangis2, aku ingat kan sebab ape,,rupanya bile tanye kenapa keisha nangis.. dier ckp nak naik car dengan ibu.. Ya Allah drama pagi betul la keisha ni.. hahahah...dah bape hari ni nak ibu jer yg siapkan pagi2, banyak kali cakap keisha xnak naik moto, keisha nak naik car.. xbrenti cakap sampai la dekat kereta.. tapi aku memang dah plan kuar awal minggu ni nak hantar dier pagi2.. xtau la kenapa lately dier sangat emotional.. sayu hati tengok.. hopefully esok dier ok.. ibu tau anak ibu kuat.. malam tadi 1st time aku bukak buku school dier, ya Allah terharu aku dengar dier dah kenal setence alphabet, dah boleh bace skit.. xpe keisha, pelan2.. ibu doa anak ibu diterangkan hati dalam menuntu ilmu..Ibu Sayang Keisha!


Alhamdulillah khayla dah masuk 9 bulan, skejap je nak masuk setahun..Ya Allah rase baru semalam bersalin kt dier.. trase skejap sangat masa berlalu..khayla muke dier suke senyum skit berbanding keisha mase baby.. tapi lasak dier boleh tahan, rajin lah sangat mengemas.... kat rak tv, almari dalam bilik, dapur..asal ade jer almari, abis sume dier kemas..huh, tapi ibu xjugak kurus2..hahahahaha...

sofar khayla, aku hantar kt umah mama yus, umah pengasuh keisha dulu.. sofar okla.. mase hantar ok, kang nmpak aku nak pegi dah dier nangis..tapi dah ade experience dlu so aku kental la jugak bile dier nangis.. perkembangan khayla skang, 8 bulan dan tumbuh gigi, dah merangkak laju bukan main, n skang rajin sangat nak berdiri, slow2 nanti dier akan turun sendiri.. Alhamdulillah.... semoga anak2 ibu membesar dengan sihat dan menjadi anak yang solehah dan berguna buat semua... Aamin... Ibu syg kakak keisha n adik khayla....












No comments: