Tuesday, 19 January 2016

Tadika Arina


Assalamualaikum..lame rase xmengarang dalam ni..heehe.. kes malas campur xder masa pun ye..

Alhamdulillah dah masuk tahun baru..tahun 2016.. biasa masuk tahun baru macam2 azam nak crite, buatnye xtau lah kan..hehe.. Alhamdulillah tahun 2015 berjalan dengan lancar n baik..rezeki pun bertambah-tambah dengan kehadiran anak ke dua..Nur Khayla Damia binti Muhammad Syafiq..

This year kitorang decide untuk hantar keisha kt taska..plan nye nak hantar dier mase umur dier 3 tahun, tapi memandangkan die lahir hujung bulan n hujung tahun.. kesian plak kan.. so tahun ni la bru hantar, ikut tahun ni dier 4 tahun la..klu ikut tarikh lahir dier baru 3 tahun 2 minggu.. 

awal2 tu aku slalu risau, mcm mane la penerimaan keisha g school nnti..tp sebelum tu aku dah bgtau dier next year dier kene g school, aku dah crite mcm mne environment kt school nnti, even dier rajin jgk layan cite upin ipin..so dier dah nampak la skit2 cmne environment school tu nnti..

Tiba hari yang di nanti....................

4 Januari 2016 - 1st day hantar keisha kat school..mase bangun pagi dier ok jer..excited jer.hantar adik dier kt umah pengasuh pun dier ok lagi..smpi je school die ok lagi, bile tgok ramai orang nangis, dier pun nangis skali..aduhai sayunye lah hati ibu ni..rase nk teman dier jer..

petang amk dier kt school, teacher ckp die nangis jer..ptg ni bru stop.. yes,,keisha lambat skit nak sesuaikan diri dengan environment yang baru.. masuk second day, teacher dier ckp pagi dier nangis, petang skit ok dah..nk susu tapi dier xckp, dier nangis j.. sofar dalam class teacher kate dier ok. 

masuk hari ke tiga n seterusnya dier dah ok..pagi2 hantar teacher xpayah dukung dah.. tgok teacher dier, nampak ciri2 mmg sygkan budak..so aku xdela risau sangat.. sofar dah nak masuk minggu ketiga ni, keisha ok jer..alhamdulillah la walaupun nangis2 xpenah pun pagi2 dier ckp xnak g school.. so aku rase dier ok kt school..

CUMAnya aku sedih sebab teacher dier, teacher favourite dier akan brenti end of this month..ralat nye lah rase hati.. aku tau keisha mcm mne, kalau dier bekenan kat sorang tu, sorang tu jela dier berkepit.. mcm dier berkepit ngan pengasuh dier dlu.. xpla, ibu sentiasa doa moga2 anak ibu ni dah besar, dah boleh masuk dengan sume orang.. 

owh ye, kenapa aku pilih Tadika Arina ni.. lupe plak nk cite.. mmber ofis lama aku hantar anak dier kat tadika ni..n sofar feedback aku google pun banyak yang positif..plus mmg aku cari kat area presint 9 je senang kang aku nak amik khayla..satu jalan jer..xpayah jauh2.. biasa pagi2 ayah dier hantar keisha nek moto, kang petang aku amik die..tapi ikut mood dier jgk, kdg dier xnk naik moto, alasan ayah dier bawak moto laju..macam2 la keisha ni..layan kan jela, asalkan dier xckp xnak g school sudahla..

okla, ibu doakan semoga anak ibu diterangkan hati dalam menuntut ilmu..blaja rajin2 ye kakak keisha, ibu, ayah n adik khayla sayang kakak keisha!











No comments: