Thursday, 1 June 2017

RInduuu...




Assalamualaikum...selamat pagi...

ya ampun, lamanya xmenjengah kt sini..memang lama sangat...huh, rindu plak sini, walaupun ahkak xderla famous nau, tp sinila tempat dulu ahkak membebel, cerita ape-ape je, hahaha..

Alhamdulillah dah masuk hari ke-6 kita puasa harini, anw selamat berpuasa pada semua..act, nk cerita last 3 weeks xsilap ahkak balik kampung.. xtau kenapa balik haritu terasa rindu sangat dengan semua, rindu zaman kanak-kanak ahkak, rindu masa time raya jalan ramai-ramai with cousin pegi beraya dari satu rumah ke rumah, time tu satu rumah dapatla dua posen, lima posen, seringgit tu jarang-jarang.. tapi best sebab yelah kan dalam kampung ade bape banyak rumah, banyak gak la dapat collect.. and ofcourse rindu dengan arwah tokwan juga, tok skang pun xsesihat dulu2.. and balik haritu jugak ahkak terima berita sedih, anak buah ahkak meninggal excident motor, rasa sedih sangat. kalau xsilap last jumpe die 2 tahun lepas kot..muda lagi.. teringat masa ahkak study poli dulu, dok ngan tok..kecik lagi dorang time tu, slalu dok ketuk2 pintu kacau ahkak tido balik class kan..AL-Fatihah buat Hakim.. Moga rohnya ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman..Aamin.

Masa study poli dlu dekat 2 tahun la ahkak duk kampung. Duk ngn tok and arwah tokwan.. rindu nk tgok tok sihat macam biasa.. rindu jgk life poli, sedar xsedar dekat 9 tahun jugak tinggal zaman study tu, tua dah rasa. everytime balik kampung mesti teringat. tapi dapat balik kampung ahkak pun skejap-sekajap jer.. macam xpuas duk kampung tapiii dah xsama mcm dlu :-( huhh..

kadang-kadang rasa nak turn balik zaman kanak-kanak, xyah pikir pape.. main, makan, tido, main, makan n tido... xyah pikir nak keje, xyah pikir pape masalah, xde nak pikir pape la kesimpulannya..zaman tu la paling seronok rasanya.. huhh.. i wish i can turn back... :-(